Πώς να αντιμετωπίσετε τους βουλωμένους σωλήνες

Πώς να αντιμετωπίσετε τους βουλωμένους σωλήνες

Η ιδιοκτησία ενός σπιτιού έχει πολλές διαφορετικές ευθύνες, αλλά η αντιμετώπιση προβλημάτων υδραυλικών από την Αποφράξεις Αντωνίου αποτελεί ένα εύκολο κομμάτι. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε προβλήματα με τα υδραυλικά και να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα όταν πρόκειται να φροντίσετε το σπίτι σας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το υδραυλικό σας σύστημα σε καλή κατάσταση είναι να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις αποχετεύσεις σας καθαρές. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να αποτρέψετε το φράξιμο, ώστε να μην χρειαστεί να καλέσετε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Τι προκαλεί βουλώματα;

Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε έναν βουλωμένο σωλήνα στο σπίτι σας, πρέπει να καταλάβετε τι προκαλεί αυτά τα φράγματα εξαρχής, ώστε να μπορείτε να τα αποτρέψετε. Τα φράγματα προκαλούνται από διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σας, επομένως είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι βάζετε διαφορετικές αποχετεύσεις.

Ένας απλός τρόπος για να μην χρειαστεί να καλέσετε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης είναι να βάζετε λιγότερα τρόφιμα στη διάθεση των σκουπιδιών σας. Η απόρριψη σκουπιδιών έχει σχεδιαστεί για να είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για τη διάσπαση τυχόν υπολειμμάτων τροφών και όχι ως αντικατάσταση του κάδου απορριμμάτων σας.

Όσον αφορά την τουαλέτα σας, τα μαντηλάκια που ξεπλένονται είναι το μεγάλο πράγμα που πρέπει να μείνετε μακριά. Αυτά τα μαντηλάκια είναι κατασκευασμένα από πιο σκληρό χαρτί που δεν διασπάται στις αποχετεύσεις σας, οδηγώντας σε φράγματα που θα πρέπει να αφαιρεθούν με το χέρι.

Το φράγμα του νεροχύτη του ντους και του μπάνιου προκαλείται συνήθως από ένα συνδυασμό μαλλιών και σαπουνιού που συσσωρεύεται στην αποχέτευση. Αν και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το αποφύγετε, η εύρεση ενός διαφορετικού σημείου για ξύρισμα ή η εγκατάσταση λαβής αποστράγγισης είναι μια καλή αρχή.

Καθαριστικά αποχέτευσης

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι τι πρέπει να κάνετε όταν μια αποχέτευση αρχίζει να επιβραδύνεται ή να φράζει λίγο. Η πιο κοινή λύση για ένα μικρό φράξιμο αποχέτευσης είναι ένα καθαριστικό αποχέτευσης, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε το σωστό. Η χρήση λανθασμένου καθαριστή αποχέτευσης θα μπορούσε να σας αφήσει να πληρώσετε πολύ περισσότερα από μια απλή υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιού σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα καθαριστικά αποχέτευσης περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που δημιουργούν μια αντίδραση στον σωλήνα σας, η οποία οδηγεί σε υπερβολική θερμότητα που μπορεί να καταστρέψει τους σωλήνες. Επιπλέον, αυτές οι χημικές ουσίες δεν είναι πολύ αποτελεσματικές στην αφαίρεση φραγμών.

Ένα καθαριστικό αποχέτευσης με βάση τα ένζυμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα φράγματα και τη ζημιά του σωλήνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με βάση τα ένζυμα όσο συχνά θέλετε, επειδή τα ένζυμα δεν προκαλούν αντίδραση ούτε διαβρώνουν τον σωλήνα.

Αν ψάχνετε για μια απλή μηνιαία θεραπεία που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές και να αποφύγετε να καλέσετε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχετεύσεων, σίγουρα αξίζει τον κόπο να αγοράσετε ένα καθαριστικό αποχέτευσης με βάση τα ένζυμα.

Κίνδυνοι από βουλώματα

Μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να μην φαίνεται πολύ μεγάλη υπόθεση σε ορισμένους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά είναι τα μακροπρόθεσμα προβλήματα που μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν το σπίτι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης όποτε αντιμετωπίζετε ένα κακό φράγμα που δεν μπορείτε να το βγάλετε μόνοι σας.

Το πρώτο πρόβλημα με τα φράγματα αποχέτευσης είναι το γεγονός ότι επιβραδύνουν την αποστράγγιση του νερού στο σπίτι σας. Αυτό δεν είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν φορές που αυτή η αργή αποστράγγιση καθιστά σχεδόν αδύνατη τη χρήση ορισμένων εξαρτημάτων. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που η έλλειψη αποστράγγισης του νερού μπορεί να οδηγήσει σε πλημμύρα στο σπίτι σας, που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο νερό.

Ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για να καλέσετε έναν επαγγελματία καθαρισμού αποχετεύσεων προτού αφήσετε τα φράγματα να γίνουν πολύ άσχημα είναι το γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν εφεδρεία λυμάτων. Όχι μόνο η δημιουργία εφεδρικών λυμάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνο εάν το χειριστείτε λάθος. Εάν καταλήξετε με εφεδρικό λύματα, φροντίστε να καλέσετε έναν υδραυλικό προτού αγγίξετε οτιδήποτε μόνοι σας.

Πρέπει να προσλάβετε υπηρεσία καθαρισμού σωλήνων;

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εάν θέλετε να αποτρέψετε το φράξιμο της αποχέτευσης είναι να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε τι αποκαθιστάτε τις αποχετεύσεις. Εάν οι αποχετεύσεις σας αρχίσουν να επιβραδύνουν λίγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλό καθαριστικό αποχέτευσης για να μειώσετε το φράξιμο και να βελτιώσετε την αποστράγγιση του νερού. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε εάν όλα τα βασικά κόλπα που προσπαθείτε δεν λειτουργούν.

Εάν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να βουλώσετε να αφαιρεθείτε με ένα καθαριστικό αποχέτευσης ή ένα έμβολο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε μια υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης. Ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτά τα φράγματα είναι να το κάνετε χειροκίνητα και δεν θέλετε να το ρισκάρετε μόνοι σας. Ένας υδραυλικός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα φίδι ή ένα τρυπάνι για να μπει βαθιά στους σωλήνες αποχέτευσης και να εξαφανίσει τυχόν βουλώματα.

Μιλώντας για υπηρεσίες καθαρισμού αποχετεύσεων, είναι καλή ιδέα να κάνετε καθαρισμό μια φορά το χρόνο. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας καθαρές, θα υπάρχει πάντα κάποια συσσώρευση σε αυτές. Το να έχετε έναν επαγγελματία καθαρισμό των αποχετεύσεων σας κάθε τόσο, βοηθά να κρατάτε τα φράγματα μικρά και εύκολα στην αντιμετώπιση τους.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αντωνίου:

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.