7 εκπληκτικές συμβουλές για καθαρισμό λυμάτων και αποχετεύσεων

7 εκπληκτικές συμβουλές για καθαρισμό λυμάτων και αποχετεύσεων

Στην Αθήνα, υπάρχουν σχεδόν 15.000 εγγραμμένοι υδραυλικοί. Οι υδραυλικοί Αθήνα ξέρουν πώς να καθαρίζουν και να συντηρούν όλα τα υδραυλικά σε ένα σπίτι. Ο καθαρισμός της αποχέτευσης δεν είναι πρόβλημα για έναν υδραυλικό, αλλά πιθανότατα δεν είστε υδραυλικός για να το χειριστείτε όπως πρέπει.

Για όσους από εμάς δεν έχουμε εκπαιδευτεί να φροντίζουμε τα υδραυλικά, μπορεί να μοιάζει με τρομακτικό έργο. Οι γραμμές αποχέτευσης είναι μεγάλες και όλο το νερό και τα απόβλητα που ξεπλένουμε κατεβαίνουν. Εάν οι αποχετεύσεις σας αρχίσουν να παράγουν περίεργους θορύβους ή αν αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα, είναι καιρός να τα καθαρίσετε.

Καθαρισμός Γραμμής Αποχέτευσης

Όλες οι γραμμές αποχέτευσης οδηγούν στο σύστημα αποχέτευσης του σπιτιού σας. Κάθε αποχέτευση, είτε είναι σε νεροχύτη, ντους ή τουαλέτα, ενώνει τις γραμμές αποχέτευσης που τρέχουν έξω από το σπίτι σας. Αυτές ονομάζονται πλευρικές γραμμές και τρέχουν σε κεντρικό δίκτυο ή κεντρική γραμμή.

Εάν ο υπόνομος σας χρειάζεται καθαρισμό, θα το γνωρίζετε. Οι παράξενοι θόρυβοι, οι μυρωδιές και οι αργές αποχετεύσεις είναι όλα συμπτώματα που χρειάζονται βοήθεια για τη γραμμή αποχέτευσης. Ωστόσο, δεν απαιτείται κάθε κατάσταση για έναν υδραυλικό στην Αθήνα και υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα.

1. Καθαρίζετε συχνά τις γραμμές σας

Ένας τρόπος για να το επιτύχετε αυτό είναι αγοράζοντας ένα καθαριστικό ενζύμων. Τα καθαριστικά ενζύμων διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία τύπων. Ορισμένα αφαιρούν λεκέδες κατοικίδιων ζώων, αλλά άλλα είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων. Οποιαδήποτε πρίζα υδραυλικών εγκαταστάσεων και τα περισσότερα καταστήματα υλικού θα έχουν υψηλής ποιότητας καθαριστικά για το σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το καθαριστικό σε μια μεγάλη αποχέτευση. Η καλύτερη επιλογή για αυτό είναι μια αποχέτευση υπόγειου, αλλά οποιαδήποτε μεγάλη αποχέτευση θα λειτουργήσει. Τα καθαριστικά ενζύμων λειτουργούν μέσω βιολογικής αντίδρασης, οπότε απαιτείται χρόνος. Να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε να κάνει το καθαριστικό το έργο του

2. Πάρτε ένα φίδι υδραυλικού

Τα φίδια είναι φθηνά και η χρήση τους δεν είναι δύσκολη. Μικρά φράγματα που εμφανίζονται στο σπίτι σας μπορούν να αφαιρεθούν με λίγη προσπάθεια χρησιμοποιώντας ένα φίδι. Τα φίδια είναι τρυπάνια που τροφοδοτούνται σε μια γραμμή αποστράγγισης και στη συνέχεια κόβονται ή περιστρέφονται μέσω ενός φράγματος.

Τα φίδια δεν θα θεραπεύσουν κάθε πρόβλημα, αλλά είναι καλό για μικρά μπλοκαρίσματα. Ένα απλό φίδι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους αγωγούς καθαρούς, αλλά προσέξτε να μην καταστρέψετε τις γραμμές σας. Εάν συναντήσετε ένα φράξιμο που δεν μπορεί να περάσει το φίδι σας, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι είναι καιρός να καλέσετε έναν υδραυλικό.

3. Μαγειρική σόδα και ξίδι

Μια κοινή λύση καθαρισμού που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν για την απολίπανση είναι η μαγειρική σόδα αναμεμιγμένη με ξύδι. Η χημική αντίδραση που προκαλείται όταν αναμειγνύονται αυτά τα δύο είναι αφρώδης και θα φουσκώσει. Οι φυσαλίδες θα βοηθήσουν τη σόδα ψησίματος να απομακρύνει το λίπος που μπορεί να προκαλέσει απόφραξη.

Όταν το γράσο κρυώσει, μπορεί να γίνει πολύ κολλώδες. Άλλοι τύποι σκουπιδιών θα παγιδευτούν στο γράσο που κάθεται στις γραμμές σας. Είναι πιθανό να γράψετε λίπος στις αποχετεύσεις σας ακόμα κι αν δεν ρίχνετε πολύ νερό στην αποχέτευση. Με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθεί συσσώρευση και αυτό το τέχνασμα καθαρισμού είναι γρήγορο και εύκολο και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

4. Ξεπλύνετε τις γραμμές σας

Εάν δεν αντιμετωπίζετε ένα φράξιμο, μπορείτε να καθαρίσετε τις γραμμές σας ξεπλένοντας τες με νερό. Ενώ το κάνετε αυτό, βάλτε λίγο καθαριστικό αποστράγγισης στο νερό. Η τουαλέτα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνετε αυτό, καθώς επιτρέπει πολύ νερό και καθαριστικό να κατεβαίνουν μαζί.

Εάν έχετε ένα φράξιμο, δεν είναι καλή ιδέα. Όσο περισσότερο νερό βάζετε στη γραμμή, τόσο περισσότερα θα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Μπορεί να μην είναι καν δυνατό εάν το νερό είναι αρκετά υψηλό. Κάθε φορά που καθαρίζετε τις γραμμές αποχέτευσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εμπόδια. Αν το κάνετε, πρέπει πρώτα να προσέξετε.

5. Προληπτικός καθαρισμός

Ο καθαρισμός των αποχετευτικών γραμμών δεν απαιτεί καταστροφή για να ξεκινήσει. Βάλτε κάποια μαγειρική σόδα στις γραμμές σας κάθε μήνα ή δύο. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα τοιχώματα των σωλήνων και να αποτρέψετε την εμφάνιση προβλημάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή για αυτό.

6. Τα καθαριστικά αποστράγγισης είναι μια εξαιρετική επιλογή

Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε λειαντικά χημικά καθαριστικά πολύ συχνά, καθώς μπορούν να υποβαθμίσουν τους σωλήνες σας. Ωστόσο, μερικές φορές το χρόνο, μπορείτε να ξεπλύνετε τα απορρυπαντικά. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πολύ νερό ή ξεπλύνετε άλλα αποχετεύσεις.

Η χημική ουσία χρειάζεται χρόνο για να καθίσει στους σωλήνες για να διαλύσει τυχόν συντρίμμια και απόβλητα που ενδέχεται να συσσωρεύονται. Η μείωση του ποσοστού συσσώρευσης στη γραμμή σας θα βοηθήσει στην αποφυγή απόφραξης.

7. Ψάξτε για επαγγελματικό καθαρισμό αποστράγγισης

Δεν έχουν όλοι οι υδραυλικοί τον εξοπλισμό για να καθαρίσουν τις κύριες γραμμές αποχέτευσης. Αναζητήστε έναν υδραυλικό καθαρισμού αποχέτευσης που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία και θα έχουν εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορεί να βοηθήσει. Ερώτηση του υδραυλικού που προσλαμβάνετε σχετικά με το τι θα διαρκέσει η διαδικασία και πόσο καιρό θα είναι.

Ορισμένα μπλοκαρίσματα δεν είναι εύκολο να καθαριστούν και άλλα μπορεί να υποδεικνύουν ζημιά στη γραμμή αποχέτευσης. Εάν έχετε διατηρήσει τις γραμμές σας καθαρές και έχετε αφιερώσει χρόνο για να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το φράξιμο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχοντας έναν επαγγελματία επιθεωρήσει τις γραμμές αποχέτευσης σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ άγχος και χρήματα.

Γραμμές αποχέτευσης και το σπίτι σας

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν σκέφτονται πολλά για τις γραμμές αποχέτευσης. Όσο λειτουργούν σωστά, είναι από την όραση και από το μυαλό. Όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα, μπορεί να σημαίνει τεράστια δαπάνη είτε προσπαθώντας να το καθαρίσετε μόνοι σας είτε να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς.

Ο καθαρισμός της γραμμής αποχέτευσης θα βοηθήσει στη μείωση των πιθανών ζημιών στους σωλήνες και τα φράγματα σας. Ακόμα και με τις καλύτερες προσπάθειές μας, ωστόσο, δεν θα σταματήσει όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει η γραμμή αποχέτευσης.

Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα. Η μυρωδιά είναι δύσκολο να απαλλαγεί και τα λύματα κολλούν σε ό,τι αγγίζει. Εξοικονομήστε χρόνο και κόπο, επικοινωνήστε με τους ειδικούς 24gr.gr για οποιαδήποτε από τις υδραυλικές σας ανάγκες.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικούς Αθήνα:

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.